Hjemmelagede sjokoladeegg med eggedosis og vaniljekrem

Fylte hjemmelagede sjokoladeegg

Jeg så dette første gang på God Morgen Norge og ble mektig imponert. Klart vi måtte servere hjemmelagede sjokoladeegg til dessert til påskemiddagen! Fyll de med hva du måtte ønske av godt; vi valgte eggedosis og soyakrem…

Ingredienser

  • 300 g melkefri sjokolade
  • 4 ballonger (best med vannballonger)
  • Fyll, f.eks.: sjokolademousse, eggedosis, krem, vaniljekrem, nøtteblanding el.l

Fremgangsmåte

Det er lurt å temperere sjokoladen når du skal lage disse eggene. Det er en teknikk som gjør at sjokoladen ikke smelter i romtemperatur, men allikevel er god å spise. Dette er første gang jeg jobber med sjokolade på denne måten, og i min søken på internett etter mer informasjon fant jeg denne siden; «Lekre kaker» der det står masse nyttig informasjon om temperering.

Jeg hadde 1/3 av sjokoladen i en glassbolle og satt det i vannbad. Ikke rør sjokoladen mens den smelter, men vent til den er helt myk. Ta bollen ut av vannet og rør inn resten av sjokoladen bit for bit. På denne måten tempererer du sjokoladen. Rør konstant i sjokoladen til sjokoladebitene nesten ikke smelter lenger i sjokoladerøren – da har den romtemperatur, er fortsatt myk og er klar til bruk.

Ballonger dyppet i sjokolade blir fine sjokoladeegg
Ballonger dyppet i sjokolade blir fine sjokoladeegg

Blås opp ballonger til ønsket størrelse. Husk å ikke blåse de for store; det kan fort bli mektig med store desserter. Dypp ballongene i sjokoladen og pass på at du får sjokolade omtrent like langt opp rundt hele. Drypp av og sett på et bakepapir på et stekebrett. Hold litt til sjokoladen stivner lett.

Sett brettet kaldt til sjokoladen har stivnet helt. Klipp hull i ballongen og løsne forsiktig ballongen fra sjokoladen ved å vri ballongen nedover. Til slutt sitter du igjen med et flott lite halvt sjokoladeegg som du kan fylle med hva du vil. Vi fylte våre med eggedosis og vaniljekrem, men neste gang skal jeg lage hvit sjokolademousse. Da blir det akkurat som de deilige sjokoladeeggene man får kjøpt i butikken, men helt uten melk! Deilig å kunne kose seg med påskegodt selv om man ikke tåler alle matvarer… Mums mums!

 

Hjemmelagede sjokoladeegg med eggedosis og vaniljekrem
Hjemmelagede sjokoladeegg med eggedosis og vaniljekrem
Print Friendly, PDF & Email