Fløte og krem

Da vi startet med et kosthold for matallergikere var det ikke fløte og krem det var vanskeligst å leve uten. Det var sort sett kaker og dessert det gikk ut over, og det kan man jo klare seg uten. Men, når erstatninger for det viktigste, som melk, mel og smør var på plass meldte behovet for luksusvarer som fløte og krem seg. Disse er noen av de gode alernativene vi har funnet.

Soyafløte

Soyamelk og Soyafløte
Soyamelk og Soyafløte

Vi sverger litt til produktene fra Alpro Soya. De er lett tilgjengelige og ikke alt for dyre i de svenske butikkene vi storhandler i, har god holdbarhet, og kan stå uåpnet i romtemperatur.

Soyafløten er litt tykkere enn melken, og ikke så søt. Den egner seg godt til matlaging, spesielt i sauser og supper.

Dessverre korner den seg i kaffen, så bruk heller melken til Cafè Latte’n.

 

Alpro Soya kremfløte
Alpro Soya kremfløte

Kremfløten til Alpro Soya er vi helt forelsket i. Den oppfører seg på akkurat samme måte som vanlig kremfløte, har samme konsistens, dobler seg i størrelse når den vispes og gir en lett og luftig krem. Se nettsidene til Alpro Soya for mer informasjon.

 

 

 

 

Krem = Vispet «Whipping» fra Condito

Whipping fra Condito er god erstatning for krem
Whipping fra Condito er god erstatning for krem

Vi fant denne pakken på Meny, i kjøleskapet sammen med kremfløten. Den hadde en holdbarhet på flere måneder og egnet seg utrolig bra som erstatning til krem både i bløtekake og til norske jordbær.

Fordelen med Whipping er at den, i motsetning til vanlig krem, ikke blir sur av å stå i romtemperatur, at den ikke smelter og utskiller fuktighet, og at den holder formen utrolig godt.

Den gode holdbarheten er heller ikke så dumt, og gjør at jeg kjøper en pakke hver gang jeg ser en.

 

 

 

Vaniljesaus

Vaniljesaus fra Oatly
Vaniljesaus fra Oatly

Oatly har pakker på 250ml med vaniljesau. Den er søt og god, melkefri, kan vispes eller brukes som den er. Perfekt til pai, kompott eller til nyplukkede norske jordbær.