Vårruller

Vårrull

Det er morsomt å lage mat sammen, og vi ble overrasket over hvor raskt og enkelt det egentlig var å lage vårrull hjemme når vi stod sammen på kjøkkenet. Disse vårrullene er både melkefrie og glutenfrie, og innholdet blir så sunt som du selv ønsker.

Ingredienser

Fremgangsmåte

Strengt tatt kan du ha hva du vil i vårrull. Mange vil ha i nudler, bambusskudd, bønnespirer, mer kjøtt, kål, ris og lignende, men vi tok det vi hadde i kjøleskapet. Du kan også velge om du vil frityrsteke vårrullene, eller steke dem i ovnen.

Først må fyllet forberedes. Stek kjøttet mens du finstrimler eller rasper grønnsakene. Ha alt sammen i pannen til det er gjennomstekt og mørt.

Fyll til vårrull
Fyll til vårrull: gulrot, gul løk, vårløk, kinakål
Spring Roll Wrapper fra Blue Dragon
Spring Roll Wrapper fra Blue Dragon

Legg et fuktig håndkle på en fjøl. Legg ett ark med Spring Roll Wrapper i en stekepanne med småkokende vann. Dekk arket med vann i 10-20 sekunder til det blir mykt, hell av vannet og legg på det bløte håndklet. Tørk lett av og legg på fyll.

De første vi laget gikk i stykker fordi jeg var overivrig med fyllet. Ikke ha for mye fyll, men legg det i en tynn strek litt under midten på papiret. Brett nederste kant over fyllet, og brett deretter inn sidene før du ruller fast oppover. Lag smale og lange ruller; de er det enklest å både steke og spise.

Legg vårrullfyllet i en strek på midten
Legg vårrullfyllet i en strek på midten
Vårruller klare til steking
Vårruller klare til steking

La rullene ligge på et fuktig håndkle til de skal stekes, for de klistrer seg fort fast i andre ting. Legg rullene på et bakepapir og stek midt i ovnen på 200°C i ca. 15 minutter, eller til de er sprø og gyllen brune. Skal du lage mange sparer du tid på å steke i ovnen, og det blir mye sunnere.

Vi valgte å frityrsteke vårrullene i panne på «gamlemåten». Da er det viktig at oljen ikke er for varm, men at vårrullene tåler å ligge litt. Bruk nok olje også, ellers setter de seg fort fast i pannen. Legg toppen 2-3 vårruller i pannen om gangen, og stek til de er gyllenbrune og sprø. La de renne av på kjøkkenpapir før servering.

Server med sweet-chili saus og/eller soyasaus, og kanskje litt ris og salat ved siden. Deilig!

Steke vårruller i olje
Steke vårruller i olje
Print Friendly, PDF & Email