Havrebrød

Havrebrød

Det er dyrt å leve på glutenfritt brød fra butikken. Derfor har jeg som mål å kunne bake alt brødet vi skal spise dette året jeg går hjemme i mammapermisjon. Da vil vi både spare penger, kunne variere og eksperimentere med ulike brødtyper, og jeg har noe morsomt å gjøre. Første brødtype jeg prøvde var denne havrebrødmiksen, og se så fine de ble! 

Havrebrødmiks
Havrebrødmiks

Denne kartongen med brødmiks har jeg kjøpt på MaxiMat i Sverige. Kartongen er på 900g, gir to brød og kostet ca. 35 kroner. Det eneste man skal tilsette er lunkent vann, og så trenger du litt ekstra glutenfritt mel til utbaking.

Brødmiksen helles i bakebollen på kjøkkenmaskinen. Tilsett lunkent vann litt etter litt og la deigkrokene jobbe deigen sammen. Kjør deigen i maskinen i ca. 5 minutter. Ha deigen ut på et bakeunderlag med litt glutenfritt mel, del deigen i to og lag to avlange brødformede emner. Børst av overflødig mel og legg emnene på bakepapir på en bakeplåt. La heve under fuktig håndkle i 35 minutter.

Spray brødene med vann, skjær diagonale snitt i overflaten og dryss havregryn over brødene. Stek på 250 grader på over- og undervarme, nederste rille i 10 minutter. Senk så varmen til 200 grader og stek videre i 25 minutter til. Avkjøl på rist.

Dette ga to flotte runde og høye brød – og de ble mye bedre enn det jeg hadde trodd. Andre brødoppskrifter skal få vanskeligheter med å slå denne måten å lage brød på; så enkelt og så vellykket!

Havrebrød
Havrebrød
Print Friendly, PDF & Email