Andebryst med rosenkål ala Gordon Ramsay

Andebryst

And er litt eksotisk for mange, og ikke noe man lager hver dag. Etter at vi oppdaget hvor enkelt og raskt det faktisk er å tilberede har vi passet på å alltid ha noen frosne andebryst i fryseren. Hvert andebryst er på ca. 400 gram og er perfekt for to personer. Herlig luksusmat som alle kan lage.

 Ingredienser

  • 400g andebryst
  • 8 små amadinepoteter
Tilbehør
  • To håndfuller rosenkål
  • 50 g serranoskinke eller baconterninger
  • 2-4 kastanjenøtter
  • Brun saus

Fremgangsmåte

Først vasker du potetene og legger dem på et bakepapir på en stekeplate, setter dem midt i ovnen på 200 grader. Det tar mellom 30-45 minutter avhengig av størrelsen på potetene.

Tørk av andebrystet med kjøkkenpapir og gni hele brysetet inn med grovkvernet svart pepper, timian, rosmarin, persillade og havsalt. Smelt sammen 1 ss olje og 1 ss melkefritt smør i en stekepanne på middels høy varme. Legg andebrystet i pannen med skinnsiden ned og stek til skinnet er brunet. Snu andebrystet og stek til du har en gyllen stekeskorpe på andre siden også. Pakk brystet inn i aluminiumsfolie på et lite ildfast fat og sett inn i ovnen sammen med potetene. La det ettersteke sammen med potetene resten av steketiden, ca. 10-15 minutter.

Bruk smør- og oljeblandingen i pannen som base for sausen. Oppskrift på hvordan du lager hjemmelaget, glutenfri og melkefri brun saus finner du her. Et godt tips er å alltid sile over sausen i en liten sausekjele så du får vekk evt. klumper og krydderrester, og kan holde sausen varm mens resten av maten blir klar. I saus til andebryst er det godt med litt balsamikoeddik, noen dråper saft og litt skall fra en appelsin og det samme krydderet vi stekte andebrystet i. Pass alltid på å balansere smaken med noe søtt også, som sirup eller brunt sukker.

Rosenkålen vi hadde som tilbehør er en ny favoritt vi har lært av Gordon Ramsay. Selv hvis du i utgangspunktet ikke er så glad i rosenkål er denne oppskriften verdt å forsøke; det smaker mange ganger bedre enn gammeldagse, smaksløse, dvassne og utkokte versjonen. Slik gjør du: Del hver rosenkål i to og ha de i kokende vann i 2 minutter, ikke mer! Sil av vannet og ha de direkte i en middels varm stekepanne med ca. 1 ss olje. Ha i terninger av serranoskinke eller bacon og stek dette sammen i et par minutter. Helt til slutt, rett før all maten er ferdig og skal serveres, har du kastanjenøtter delt i mindre biter i pannen. Vend et par ganger og bland godt sammen, og servér!

Hvis du ønsker inspirasjon fra Gordon Ramsay selv har du alle oppskriftene fra hans Gordon Ramsay Ultimate Christmas Recipes her. Her finner du også originaloppskriften på rosenkålen som vi brukte til denne retten.

Print Friendly, PDF & Email