Smoothie

Her i huset oppdaget vi noe nytt da datteren vår ble født. Noe som skulle hjelpe oss til å bli en sunnere familie, kaste mindre frukt og utforske nye smaker. Vi begynte å lage smoothies. Dette er ingen oppskrift.. Eller, litt da.. Vi har laget smoothies i snart 2,5 år, og i dag laget jeg den søteste, smooootheste og enkleste smoothien. Da fikk jeg lyst til å skrive litt om den.

Jeg har skrevet om dette før i denne artikkelen: Barnemat: Hjemmelaget smoothie i egen My Pouch. Siden den gang har det å lage smoothie blitt en fin aktivitet som vår lille datter elsker å ta del i. Da får hun være med på å kutte frukt, ha oppi blendere, trykke på knappen og smake, for så å få sin kjære rosa Minnie-kopp fylt til randen med deilig fersk og fløyelsmyk fruktglede. Toppen av lykken er et blått sugerør (MÅ være blått… Ibelin henter derfor selv..). Noe av det beste med smoothies er at den blir best med litt overmoden frukt; de er mykest og søtest. Det betyr at så fort frukten i fruktfatet begynner å miste piffen og ikke lenger er like attraktiv å spise alene er de perfekte for blenderen – og deretter fryseren!

I dag er det derimot mamma som er mest lykkelig. Jeg har oppdaget den en enkle kombinasjonen av litt overmoden mango og rabarbarakompott. I disse dager er rabarbaraplanten i full produksjon, og jeg høster til den store gullmedaljen. Jeg lager alt mulig rart av rabarbara; her finner du oppskrift på Rabarbarakompott/syltetøy. Det står alltid et norgesglass med rabarbarakompott i kjøleskapet på sommeren hos oss. Vi bruker kompott lun sammen med vaniljeis og litt granola, eller kald på nøytral soyayougurt for litt søtsmak. Den er fin å bruke i kake og er nydelig i pai med litt vaniljekrem.

Men i dag brukte jeg den på en helt ny måte; sammen med mango i dette blandingsforholdet:

Resultatet ble en deilig myk og solskinnsfarget smoothie; en til å nyte med det samme og en som blir fin til frokost i morgen på vei til jobb.

MangoRabarbaraSmoothie

Print Friendly, PDF & Email