Glutenfrie hjemmelagede knekkebrød

Knekkebrød med kalorikontroll

Jeg vet ikke om dette er riktig måte å gjøre det på, men jeg har veid, regnet og lagt sammen kaloriinnholdet på ingrediensene jeg brukte til knekkebrød, og kom opp med 50 stk. knekkebrød på ca. 55 kcal hver. Her ser du målene..

Målene

Mål og ingredienser til knekkebrød
Mål og ingredienser til knekkebrød

Vet ikke om det går an å regne ut kalorier på denne måten, men det er det nærmeste jeg kommer en indikasjon på hvor mye det er i ett knekkebrød. Dette er ikke så langt fra kaloriinnholdet på Sempers glutenfrie knekkebrød (53 kcal pr. knekkebrød) og Wasas glutenfrie knekkebrød (45 kcal pr. knekkebrød). Når jeg laget 50 knekkebrød av denne oppskriften veide hvert knekkebrød ca. 15 gram, det samme som de to kjøpte typene. Derfor kan jeg nyte hjemmelagede knekkebrød uten å bekymre meg for skjulte kalorier.

Glutenfrie hjemmelagede knekkebrød med pålegg
Glutenfrie hjemmelagede knekkebrød med pålegg

Fremgangsmåten er som sist jeg laget knekkebrød;

Bland de tørre ingrediensene godt sammen i en bolle og bland inn kaldt vann. Når du har en bløt masse lar du bollen stå på kjøkkenbenken i 10-15 minutter. Da sveller ingrediensene og du får en mer sammenhengende røre. Bland gjerne inn litt mer vann hvis røren er veldig tykk. Fordel røren på to bakepapirkledde stekebrett og spre røren godt ut i alle kanter. Pass på at det ikke er store sprekker eller hull. Jeg brukte en sånn spatula som man bruker til baking for å fordele røren; klappet den liksom utover.

Oppskriften gir 50 knekkenbrød
Oppskriften gir 50 knekkenbrød

Stek brettene samtidig i varmluftsovn på 160 grader i ca. 20 minutter. Ta ut brettene og skjær knekkebrødruter med en pizzaskjærer. Jeg fikk 25 små knekkebrød pr. brett. Sett brettene inn i ovnen igjen (omvendt av hvordan de stod inne sist) og la steke i 20 minutter til. Bytt plass på brettene igjen og stek videre i ytterligere 20 minutter. Slå av ovnen og sett ovnsdøren på gløtt med en stekespade. La brettene stå i ovnen med døren på gløtt til de er avkjølt. Ta de ut og brekk forsiktig opp langs rillene du har skjært. Hvis knekkebrødene er skikkelig avkjølt og sprø vil de frigjøres enkelt fra bakepapiret. Legg knekkebrød i en kakeboks så holder de seg sprø ganske lenge.

Glutenfrie hjemmelagede knekkebrød
Glutenfrie hjemmelagede knekkebrød

 

Print Friendly, PDF & Email