No-carb festmåltid for èn person

No-carb festmåltid for èn person

Her er vår oppsrkrift på biff, portobellosopp og spinat – et low-carb festmåltid du lager på under 30 minutter.

I går var dagen for min kommende manns utdrikningslag, og tid for et festmåltid kun for meg selv. I disse dager er low-carb dietter veldig populære, og jeg vet av førstehånds erfaring at det faktisk fungerer. Da Marius og jeg startet på hans diett for over et år siden kuttet vi ut alle karbohydrater, sukkerarter og søtningsmiddel totalt. Vi spiste ikke kokte gulrøtter engang, og resultatene kom fort! Karbohydrater omdannes til sukker i kroppen, og før i verden da mennesker drev med hardt fysisk arbeid hver dag var det helt livsnødvendig for å overleve. I dag har vi den samme kosten som på den tiden, fylt med potet, ris og brød, men et mye lavere aktivitetsnivå, og derfor hjelper det ofte på kiloene i kutte ned karbohydratene.

I dag koser Marius og jeg oss ofte med poteter, pasta, ris og rotgrønnsaker til middag, frokostblandinger og glutenfritt brød. Det er slitsomt for både kropp og hode å skulle holde seg helt unna karbohydrater i lengre tid, spesielt når man elsker rotgrønnsaker så mye som meg. Men selv om vi stort sett spiser det vi har lyst til er det deilig å spise lettere noen dager. Denne kvelden hadde jeg kjøpt et godt stykke ferskt biffkjøtt og nydelig tilbehør; alt jeg trenger for et no-carb festmåltid.

Ingredienser

 • 200 g mørbradbiff
 • 1 tomat
 • 1 avokado
 • 2-3 salatblader
 • 1/3 gul løk
 • 1/2 portobello (stor brun sopp)
 • 1 håndfull fersk babyspinat
 • Litt sitronsaft
 • 1 ss margarin til steking
 • Olje til steking
 • Salt og pepper
No-carb festmåltid for èn person
No-carb festmåltid for èn person

Fremgangsmåte

Legg kjøttet på et kjøkkenpapir på kjøkkenbenken en halv time før steking. Tørk av biffen og kvern fersk pepper over. Varm pannen godt, ha i margarin og vent til boblene er borte og smøret er helt klart. Legg i kjøttet og stek det i 3-5 minutter på hver side, avhengig av biffen. Når kjøttet blir fuktig på overflaten er det på tide å snu biffen. Når det siver ut klar saft gjennom stekeskorpen tar du biffen ut av pannen og lar den hvile mens du gjør klar resten av maten.

Samtidig som du steker kjøtt deler du opp salat, tomat og avokado og danderer på en tallerken. Ha litt sitronsaft over avokadoen så den ikke blir brun, dryss litt olje over tomaten og ha litt salt og pepper over til slutt. Skjær løken i små terninger og vend fort i varm olje (jeg gjør dette i den varme pannen fra kjøttet mens kjøttet hviler). Skjær soppen i store terninger og ha i pannen. Stek dette på middels varme til soppen har en fin stekeskorpe. Skyll spinaten grundig og ha denne rett i pannen sammen med sopp og løk og la dette surre i et par minutter. Legg opp på tallerken før spinaten faller helt sammen, og på under en halv time har du et no-carb festmåltid for èn person. Enjoy!

Print Friendly, PDF & Email