Kobebiff - servert!

Kobebiff med østerssopp- og chevrestuing

Når man vil gjøre litt stas på sin gravide kone og feire at det i januar blir familieforøkelse, kjøper man kun det beste. Siden Nordby Kjøpesenters Maximat-butikk har en flott ferskvaredisk, tok jeg på meg spanderbuksene og kjøpte Kobebiff. Til fint kjøtt må man ha fint tilbehør, og røsti, stuing av østerssopp med chevreost og marinert hjemmedyrket squash ble med biffen på tallerkenen for å nytes i sensommersola på plattingen.

Kobebiff

Selv om vi har spist «fint», har vi ikke spist det helt ekte Kobe-kjøttet. Tradisjonelt Kobe-kjøtt kommer fra Tajima-Ushi-rasen fra japansk kveg, og selges ikke utenfor Japan med unntak av Macau og Hong Kong.

Av gammelt av utgjorde dette kveget en arbeidsskokk på vanskelige rismarker, og en blanding av arbeidsmengde og spesiell kost takket være maten tilgjengelig i det ulende landskapet gjorde at en helt egen rase av kveg ble til på fjellfylte øyer i Japan, og denne sammensetningen og avlingen har ført til helt spesielle egenskaper og smak i kjøttet.

Ingredienser

Kobebiff - ingredienser

 • 2 Kobe-biffer á 200 gram
 • Litt smør og olje til steking
 • 16-18 røsti
 • 150 gram østerssopp
 • 75 gram chevre-ost
 • 1 dl soyafløte
 • En rødløk
 • 2 cherrytomater
 • 1 squash
 • smaksatt olivenolje
 • flaksalt

Fremgangsmåte

Skjær squashen i skiver og ha disse klare.

Sett den ene stekepannen til kjøttet på middels sterk varme. Dette fordi fettet på Kobe-kjøtt trenger lavere temperatur for å smelte enn «vanlig» oksekjøtt. Ha i en spiseskje smør og en spiseskje olje. Dette for å få det beste av to goder; både smørets og oljens egenskaper kommer til nytte ved steking av biff! La smøret smeltet og få lett farge.

Kobebiff - organisering av komfyren
Komfyrorganisering på høyt nivå!

Sett den andre stekepannen til røsti og kjelen til stuingen på middels varme, og ha i en god dæsj med olje i både panne og kjele.

Mens oljen blir varm, finhakk rødløk og grovhakk østerssoppen og cherrytomatene. Brun rødløk og sopp i den varme oljen. Ha så i tomatene og chevreosten så denne får smeltet.

Legg biffene i den varme stekepannen. La biffen ligge urørt til saft begynner å sive ut av kjøttet på siden som peker opp. Snu biffen, og la den ligge urørt til saft vises på den stekte siden. Når saftene begynner å renne, ta av biffene og la dem hvile mens resten av stuingen gjøres klar.

Marinert squashSkyll stekepannen og ha i litt olje, og legg squashskivene i pannen. Stek 2-3 minutter på hver side (til kjøttet blir mykt), legg dem deretter på en tallerken og hell over smaksatt olivenolje og dryss på flaksalt.

Ha fløten i stuingen, og la småkoke i 2-3 minutter. Når stuingen er klar, er det bare å dandere på en tallerken og nyte et stykke luksuskjøtt med smakfullt tilbehør! Bon apetit!

Kobebiff - servert!

 

Print Friendly
 • http://twitter.com/lesernesvg Lesernes VG

  Bra blogg, Marius! 

  Det er Magne fra VG her. I dag har jeg valgt innlegget ditt som dagens anbefaling på Lesernes VG, du finner det nederst på forsiden til http://vg.no 

  Er det noen som har tips om gode blogger jeg bør anbefale så send meg en link på magne.antonsen [æ] vg.no Vil du ha flere tips om gode blogger kan du følge Lesernes VG på http://www.facebook.com/lesernesvg og http://twitter.com/lesernesvg  

  • http://www.facebook.com/akerbak Marius Akerbæk

    Hei Magne. Takker, det var hyggelig 🙂

 • Lars Eirik

  Dette ser godt ut. Vet du hva slags kjøtt dette egentlig er?

  • http://www.naturligallergimat.net/ Naturlig Allergimat

   Hei Lars Eirik! Det er japansk oksekjøtt, men ikke fra Tajima-Ushi-rasen. Hva rasen heter husker jeg ikke nå, men jeg skal prøve å huske å se etter det neste gang jeg befinner meg i ferskvaredisken på Nordby!

 • Star Kristiansen Esther Mborja

  Var det vært pengene? Hvordan smakte det.

  • http://www.naturligallergimat.net/ Naturlig Allergimat

   Heisann! Det var absolutt verdt pengene. Dersom man er glad i en god biff (og hvem er ikke det), og i å lage mat, er det definitivt verdt å legge litt ekstra penger for slikt luksuskjøtt. Jeg hverken saltet eller pepret biffene, allikevel var smaken enorm, og det er utrolig lett å steke riktig, siden fettet forteller deg akkurat når biffene bør vendes i pannen og er ferdig! Luksus på sin plass 🙂

 • http://www.facebook.com/people/Jan-Haugen/100000338292212 Jan Haugen

  Flott artikkel, men din forklaring om Kobe er ikke korrekt, noe et kjapt Google søk vil oppklare. Søk på Kobe og Wagyu: http://en.wikipedia.org/wiki/Kobe_beef

  MaxiMat på Nordby importerer Wagyu-kjøtt fra Australia om jeg ikke husker feil.

  TIPS: Wagyu-kjøtt i SousVide er en opplevelse man neppe glemmer !!

 • RoadRageSux

  så de hadde kobe g sånn vagyu-biff på icaen ved solli i oslo. fikk lyst til å prøve den nå.