Angusbiff med potetbåter og kantarell

Angusbiff med potetbåter og kantarellstuing

Biff er ikke lenger bare biff. Vi har pepperbiff, mørbradbiff, entrecote, grillbiff, osv. De er alle ulike på smak, tekstur, tilberedning og ikke minst pris. Når vi skal kose oss skikkelig sparer vi ikke på noen av disse kriteriene; da er det angusbiff som gjelder.

Angusbiff
Angusbiff

Angus er kyr med opprinnelse fra Scotland, og kjøttet er kjent for sin gode kvalitet. Det er utrolig mørt kjøtt med en god rund smak. Vi kjøper våre biffer på MaxiMat på Nordby, og de koster 299 SEK/kg. Dette er skikkelig lørdagskos!

Ingredienser

  • 2 x 250g biffstykker av Angus (1-2 cm tykke)
  • 2 håndfuller renset kantarell
  • 1/2 gul løk
  • 1 dl soyafløte
  • 6 nypoteter
  • Biffkrydder
  • Potetkrydder

Fremgangsmåte

La biffen bli romtemperert på kjøkkenbenken i ca. 30 min før du legger dem i pannen. Slik unngår du at temperaturen i pannen synker og du får saftigere biffer. Dette gir deg mer enn god nok tid til å rense kantarell og kutte potetene i båter. Legg potetbåtene på et stekebrett med bakepapir, dryss litt god olje over og sett nest øverst i ovnen på 275 °C. Følg med og regulèr varme og plassering i ovnen. For å få fin sprø skorpe steker vi med grillfunksjon de siste 5 minuttene. IKKE krydre potetene før de siste minuttene, ellers ender vi ofte med brendt krydder. Det er like greit å krydre med salt, pepper og litt godt potetkrydder like før servering.

Nydelig Angusbiff
Nydelig Angusbiff

Legg kantarellen i en stor panne på middels høy varme uten fett. Slik steker du ut fuktigheten av soppen og får en bedre konsistens og en mer intens smak. Når kantarellene begynner å steke seg fast i pannen legger du i to spiseskjestore klatter smør og en halv grovhakket løk og sprøsteker soppen. Avslutt med å ha i fløten og krydre med salt og pepper. Mmmm…

Å steke disse biffene tar til sammen ca. 5-7 minutter. Husk at de aller helst skal ligge uten varme og hvile i 10 minutter før servering. Smelt smør i en varm panne og vent til skummet har lagt seg. Legg i biffene og følg nøye med. Så fort det begynner å piple væske ut på toppen av biffene snur du dem, og venter på at det samme skal skje på andre siden. Så enkelt er det, og så kort tid tar det; da får du medium-rå biffer som er rosa i midten. Du kan enkelt kjenne om kjøtt er rått i midten ved å trykke på det tykkeste stedet på biffen. Kjennes den myk er den rå – er den fast er den stekt. Prøv deg frem og ikke vær redd for å feile. Bare husk: Sterk varme, snu EN gang, ikke full panne, la hvile.

Angusbiff med potetbåter og kantarell
Angusbiff med potetbåter og kantarell
Print Friendly, PDF & Email