Eggepålegg

Eggepålegg (eggesalat)

Et av mine favorittpålegg som liten var pappa’s hjemmelagede ‘eggepålegg’. Det er fantastisk enkelt å lage, og smaker utrolig godt. Vi har laget en stor porsjon hver helg nå i et par uker, for jeg har hatt litt dilla. Da har vi nydelig pålegg hele helgen og langt ut i uka som kommer. 

Ingredienser

  • 6 egg
  • 1 liten gul løk
  • 3-6ss hjemmelaget majones
  • Salt og pepper
  • Valgfritt: Dill, persillade, gressløk
Eggepålegg
Eggepålegg

Fremgangsmåte

Dette er så fantastisk enkelt! Kok 6 egg i ca. 8-10 minutter til de er hardkokte. Koketiden avhenger av størrelsen. Blir de litt grønne er det kun en kjemisk reaksjon i egget, det er ikke farlig, og egget smaker det samme.

Skrell alle eggene og del de både på langs og på tvers ned en eggdeler. Pass på å holde egget godt sammen når du tar det ut av eggdeleren og snur det. Ha de nå oppdelte eggene i en bolle og ha i finhakket løk sammen med majonesen. Her må du føle deg litt frem så du får passe konsistens; ikke for tykk, men akkurat slik at du lett kan smøre den på brødskiven. Smak til med salt og pepper, og tilsett litt gressløk eller persillade hvis du har.

Serveres på nystekte baguetter og en god kopp te på en lørdag formiddag. Pålegget klarer seg fint i ca. en uke i lufttett plastboks i kjøleskapet. Enjoy!

Eggepålegg
Eggepålegg
Print Friendly, PDF & Email