Brød

Brødmat forsvinner fort i et glutenfritt og melkefritt kosthold. Men brød og knekkebrød finnes i til salgs i utallige varianter, frie for både gluten og melk. I tillegg finnes det både mel, bakeblandinger og substitutter som enkelt gjør at du kan bake dine egne brød og boller!

Brødmiks

Matvareprodusenten Finax har kartonger med brødmiks. Vi har prøvd ut havrebrødet, og det smakte veldig godt. Fremgangsmåten var enkel; bland miksen med lunkent vann i kjøkkenmaskin, form til to brød, sett til heving og stek i ovnen. En kartong koster 40 svenske kroner og gir to brød.

Havrebrød
Havrebrød

Kjøpebrød

Gluten- og melkefrie brød får du kjøpt i de fleste av landets store kolonialhandlere, og de både smaker godt og oppfører seg nøyaktig som «vanlige» brød. Supert for deg som er glad i ostesmørbrød eller en skive med sjokoladepålegg.

Et lite obs når man skal kjøpe allergivennlige brød er å sjekke brødet nøye i henhold til hva slags allergi du har. Det finnes mange brød som er glutenfrie, men en del av dem inneholder melk!

Brødene finnes både grove og lyse, med ulikt fiberinnhold og kornblandinger.

Det finnes også hamburgerbrød, baguetter og bagels laget for glutenallergikere, men mange av disse variantene inneholder melk. Se et utvalg hos Semper.

 

Brødoppskrifter hos Naturlig allergimat: