Shishkebab

Shishkebab med varm salat og Pommes Frites

I Karlstad bodde vi like ved et kebabkjøkken, hvor vi fikk god smak på Shishkebab: Kebab i «pølseform» med pommes frites, salat og en fantastisk lefse/tortillalignende siderett. Her er oppskriften på vår hjemmelagede, allergivennlige Shishkebab Karlstad Style.

Tyrkernes krigstokter er opphavet til kebab, hvor de tok større kjøttbiter på spidd og grillet over åpen flamme. Like avansert blir ikke dette, men vår versjon smaker i alle fall vel så godt 🙂 Vi spiser shishkebaben med grillede grønnsaker og pommes frites. Desverre har vi ikke funnet noe alternativ til lefse/brød som smaker så godt som i Karlstad, og enda verre: Den lefselignende saken gjorde at vi kunne spise retten med hendene… Det kan du selvfølgelig gjøre med denne retten også, men ha møkkete klær på og servietter parat!

Ingredienser

Shishkebab
Shishkebab

Fremgangsmåte

Kebab:
Finhakk en gul løk, hvitløken og ingefærroten. Ha kyllingkjøttdeigen i en bolle, og ha i den finhakkede løken og ingefæren sammen med salt, pepper og egget. Bland godt med en skje.

Del blandingen i fire like store deler, og rull dem til pølser.

Tips: Ha litt rapsolje på hendene før du begynner å rulle pølsene, da klebrer den seg ikke fast til hendene!

Stek i stekepanne på middels varme i ca 15 minutter, eller til pølsene er gjennomstekt.

Tips: Om sommeren, ha i trespidd i pølsene og ha dem på grillen!

Varm salat:
Del tomatene og en gul løk i båter, og squashen i tykke skiver. Ha litt olje i en stekepanne (eller grillpanne, om du har), og sett på sterk varme. Når oljen er varm, ha i tomatene, løken, squashen og kikertene, hell over limesaften, og dryss over litt salt og pepper. Stek/grill i ca 10 minutter, vend jevnlig. Bland grønnsakene sammen med revne salatblader i en bolle.

Serveres rett fra grillen, og husk Pommes Fritesen.  🙂

PS: Som saus til denne retten bruker vi gjerne salsaketchup – restene av salsasausen vi lager

Print Friendly, PDF & Email