Blåbærlikør

Blåbærlikør

På sensommeren tar mamma og jeg oss en tur i skogen og plukker blåbær. Tidligere har jeg laget syltetøy, pai og muffins av fangsten, men i år gikk alt til å lage likør. Nå har den godgjort seg siden august, og den skal bli en av hovedattraksjonene denne julen.

Ingredienser

  • 1 norgesglass
  • ca. 1 liter sprit
  • 1 kg blåbær
  • 1 kg sukker

Fremgangsmåte

Dette med å lage likør har pappa god erfaring med, og da jeg spurte han om oppskrift sa han følgende: «Fyll norgesglasset med blåbær. Fyll på med sukker og rist det ned mellom bæra til det er fullt. Hell over sprit til det når kanten på glasset.» Og det var det jeg gjorde, nesten.. Egentlig skal spriten være 60%, for den trekker ut smaken bedre og raskere. Det blir for sterkt for meg, så jeg valgte 40%. Det var også fordi det hadde jeg i skapet fra før. Jeg hadde imidlertid ikke nok, så jeg måtte spe på med 40% lys rom med sitronsmak. Det fungerte fint deg også.

Blåbærlikør
Blåbærlikør

Nå har den stått på norgesglass siden august, og jeg har snudd glasset jevnlig – flere ganger i uken. Ca 1 mnd før første servering skal likøren siles over på flasker. Jeg brukte kaffefilter og silte over på små glassflasker med gammeldags kork. To flasker skal gis bort frem til jul, og en halvfull litt større flaske skal vi ha selv. Jeg tok et lite glass for å feire, og det var utrolig godt! Nå gleder jeg meg til neste middagsselskap, så jeg kan servere dette til mine gjester.

OBS! Ikke kast bærene som blir til overs. Disse er perfekt til å lage voksenis, voksenmuffins, voksenpai eller voksensyltetøy som du kan fryse og ta frem til gjester!

Print Friendly, PDF & Email