Julestemning i Gøteborg

En av våre viktigste juletradisjoner er å reise til Gøteborg i begynnelsen av desember. Årets tur ble fruktbar for de nye kjøkkenskapene, og vi ville gjerne vise dere litt av fangsten. Blir deilig å lage mat fremover med så masse spennende krydder og annet godt.

Vi var først på Liseberg og handlet litt fra bodene på julemarkedet der. Der fikk Marius kjøpt fersk julesnus, og vi fikk tak i skikkelig grov sennep. Det var mye mer vi skulle hatt på Liseberg, men tiden gikk helt fra oss. Like før stengetid fikk vi imidlertid med oss det viktigste; kandiserte epler!

Lørdag morgen tok vi turen til julehandlegaten Haga. Der er det alltid fullt med folk, boder, mat, kafeer og fantastiske små butikker. I år var det mindre folk, og naturlig nok mindre boder enn vanlig. Dette skyldes nok mangel på julevær og julestemningen ble deretter. Tross det koste vi oss masse, og fant julestemningen på vei gjennom gaten.

Matvarer fra vår juleshopping i Gøteborg
Matvarer fra vår juleshopping i Gøteborg

Vi fant en herlig butikk med spesialiteter basert på oliven og eddik. Langs den ene veggen i den lille butikken hang det glasskolber med all slags eksklusiv og smakssatte olivenoljer og eddik. Vi falt for en 7 år gammel balsamicoeddik som smakte aldeles nydelig og som passer perfekt til saus, salater, dressinger, marinader og å steke sopp i. Vi kjøpte også to saltblandinger, blant annet en Argentinsk havsaltblanding som var fantastisk til biff.

Det ligger en fantastisk liten krydderbutikk i ene enden av Haga, og der handler vi alltid for flere hundre kroner hvert år. Vi fyller på med persillade, spisskummin og andre krydder vi bruker mye av i hverdagen, og krydder vi aldri har hørt om før. Spennende og eksotisk, det liker vi. En annen butikk vi heller ikke kan gå uten ligger i enden av gaten og selger kaffe og te. Det lukter utrolig godt der, og vi ender alltid opp med noen poser løsvektte og hele kaffebønner.

Nå er skapene fulle av godsaker før jul, og det er en god følelse. Alle som kommer på besøk skal få servert vår smak av jul.

Print Friendly, PDF & Email