Mandelpanert rødspette

Mandelpanert rødspette

Vi så et TV-program som handlet om god mat i Norge. Der så vi noen panere fisk – men de brukte malte mandler istedenfor mel. Det syns vi så utrolig godt ut, så derfor laget vi vår versjon med rødspette.

Rødspettefilet
Rødspettefilet

Ingredienser

  • 2 fileter rødspette
  • 2-3 håndfull mandler
  • 6 poteter
  • Diverse grønnsaker fra kjøleskapet
  • Godt krydder til fisk

Fremgangsmåte

Vi gjør dette veldig enkelt. Først setter du vann med poteter og litt salt til å koke i en kjele. Stikk en kniv i poteten for å se om den er gjennomkokt. Samtidig skjærer du diverse grønnsaker i strimler. Vi brukte gulrot, gul paprika, løk og jordskokk. Smelt smør i en panne og ha i alle grønnsakene. La dette putre og steke til alle grønnsakene er møre.

Grøvmalte mandler
Grøvmalte mandler

Mal mandlene med mandelkvern, kjøkkenmaskin, håndmikser eller finhakk for hånd. Ingen grunn til å kjøpe ferdigmalte mandler. Jeg brukte stavmikseren denne gangen, og fikk et fint resultat. Ha i salt, pepper, persille, litt dill og annet godt du ønsker. Ta i litt på kryddermengden, for det er ikke alt som kommer med og mandelsmaken er ganske kraftig. Bland godt og fordel noe av miksen utover en tallerken slik at det dekker hele. Legg en fiskefilet oppepå og dryss mer av miksen over fisken. Pass på å «klappe» miksen godt på fisken og la det drysse av overflødig mandelmiks før du legger fisken i pannen.

Stek fisken på begge sider i middels varm olje. Stek heller èn og èn fiskefilet enn å ha for mange i panna. Når fileten er ferdigstekt lar du den hvile og renne av seg på et papirhåndkle. Servèr sammen med kokte poteter og grønnsaksblanding. Mmmm..

Print Friendly, PDF & Email