Stekt lettsaltet torsk med sprøstekt bacon

Lettsaltet torsk med sprøstekt bacon

Det er så mye god fisk, og plutselig en dag fikk jeg skikkelig «cravings» for hvit fisk med sprøstekt bacon. På meny fikk jeg fersk lettsaltet torsk til 99 kroner pr. kilo, og det var vell verdt det.

Fersk lettsaltet torskefilet
Fersk lettsaltet torskefilet

Ingredienser

  • 400g fersk lettsaltet torskefilet
  • 100g baconterninger
  • 8 små poteter
  • 2 gulrøtter
  • 1 bunt små asparges

Fremgangsmåte

Sett ovnen på 250 °C og gjør klart et stekebrett med bakepapir. Del potetene og gulrøttene i båter og fordel jevnt i pannen. Jo smalere båter – desto fortere steker de. Dryss olivenolje og salt over og stek på øverste rille i ovnen i ca. 30 mintter.

Sprøstekte baconbiter
Sprøstekte baconbiter

Tørk lett av fiskefileten og del den i porsjonsstykker. Dryss over salt, nykvernet pepper, litt sitronpepper, persilladekrydder og litt dill. La de hvile på kjøkkenbenken mens du steker bacon. Jeg kjøpte et helt baconstykke, og delte opp i terninger selv. Stek på høy varme til de er sprø og fine.

Ikke hell av fettet, men senk temperaturen i pannen og tilsett evt. mer smør for steking av fisken. Den skal steke med skinnsiden ned i ca. 3-6 minutter, avhengig av tykkelse. Lettsaltet fisk ser ikke stekt ut på samme måte som ubehandlet fisk. Du ser at den er ferdig ved at den flaker seg når du tar borti den. Derfor er det viktig at du tar filetstykkene ut av pannen med en stekespade, ellers vil fisken ramle fra hverandre.

Til sist steker du asparges til de er møre, og anretter det hele sammen med potet- og gulrotbåter på en tallerken. Dette er virkelig godt, og fisken smelter faktisk i munnen. Nyt og kos deg.

 

 

Print Friendly, PDF & Email