Innbakt steinbit med stekt ris

Innbakt steinbit med stekt ris

Selv om vi har spist fisk to dager i helgen i form av hjemmelaget sushi, hadde vi begge lyst på fisk i dag også. Mandag, påskeferie, knallvær og FFK-kamp på TV – perfekte forhold for en spennende fiskemiddag. På asiatisk vis laget vi innbakte steinbitfileter med stekt ris til!

Ingredienser

Steinbit med stekt ris - ingredienser
Alt klart for et asiatisk fiskemåltid

Fremgangsmåte

Kok opp risen på middels sterk varme. Mens risen koker opp, kutt brokkoli i små buketter og gulrøtter i små terninger. Risen er ferdigkokt når alt vannet er trukket inn i risen.

Varm opp oljen i en wokpanne/stekepanne på middels varme. Hell brokkolibuketter og gulrotterninger i den varme oljen, og hell over løkpulveret. Når grønnsakene har fått lett stekeskorpe, hell over risen og soyaolje, og la surre i 5-10 minutter.

Finn fram en stor tallerken, og hell mel, karri og sitronpepper over på tallerkenen. Bland godt. Vend fiskefiletene i blandingen så de blir dekket av mel og krydder. Sett på en stekepanne på middels sterk varme, og ha i smør/margarin. La smøret bli ordentlig varmt før du legger i filetene, ellers risikerer du at melblandingen flyter av fisken. Stek i ca 5 minutter på hver side.

Tips: Basmatiris blir ekstra god og klebrig om du lar den ligge 20 minutter i kaldt vann før du koker den.

Servér filetene på en seng av ris og grønnsaker!

Steinbit med stekt ris og sursøt saus
Hvem sa at fisk behøver å være kjedelig?

 

Tips: Servér gjerne med litt sursøt saus, som passer perfekt til asian style fisk!

Print Friendly, PDF & Email