Salsasaus

Sauser

Saus er ofte et problem for allergikere og kostholdsbevisste – mange sauser lages med smør og mel som base, og mange inneholder melk eller fløte, og kjøpesauser har gjerne ekstreme sukkerinnhold. Men – de fleste sauser kan lages bedre på ditt eget kjøkken!

Soyasaus

kikkoman glutenfri soyasausKikkoman har blitt et synonym for soyasaus i Norge, og ikke alle vet at soyasaus inneholder hvete. Dette betyr at det også inneholder gluten, men heldigvis har Kikkoman – som er merket på den mest kjente soyasausen i Norge – også laget en glutenfri variant. Finnes i mange butikker over hele landet.

Sursøt saus

Velkjent til vårrull, wok og fiskeretter – den asiatiske sausen som smaker både søtt, syrlig og sterkt på samme tid. Industrielle sursøte sauser inneholder mye eddik og sukker, men det kan enkelt lages på ditt eget kjøkken med olje, sitron og fruktose eller honning som baser i stedet!

Vår oppskrift på hjemmelaget sursøt saus finner du her.

Salsasaus/Tacosaus

Fredagen er tacodag i Norge, og til taco følger selvfølgelig den velkjente mexicanske tomat- og chilisausen Salsa. Salsaen fungerer også som dip til potetgull og/eller tortillachips til lørdagskosen.

Vår oppskrift på salsasaus finner du her.
PS: For virkelig salsasaus, dropp steget med å sile av overskuddsvæsken i oppskriften på linken over!

Oppskrifter på spesielle sauser fra Naturlig Allergimat:

Se også samlesiden for kategorien saus.