Mystisk pakke fra Raske Retter

Raske Retter

En dag kom det en pakke uten avsender til Marius på kontoret. Inne i pakken fant vi en brosjyre for «Raske Retter» og to prøvepakker på produktet. Vi kunne jo ikke annet enn å teste, og ble positivt overrasket over resultatet.

Konseptet er enkelt; pakken inneholder to krydderposer og en enkel oppskrift på middag du kan lage fra bunnen på 15 minutter. Vi tenkte først; dette er jo litt juks, for krydderblandingene lager du enkelt selv, og oppskrifter finner man jo gratis på nettet. Men jeg må innrømme at det ga mersmak allikevel, for resultatet av å bruke pakkene var jo en god middag, laget fra bunnen på under 30 min, totalt uten planlegging. Og det er noe som kan lette middagsstresset for enhver husmor og husfar.

Mystisk pakke fra Raske Retter
Mystisk pakke fra Raske Retter

Kylling Kashmir

Risen tar faktisk lengst tid her, så start med å sette over ris til 2 personer. Varm olje og krydderpose 1 i wokpanne og stek en finhakket gul løk og 300g strimlet kylling til det er lett brunt. Ha over 1dl matfløte (vi bruker soyafløte), 1dl vann og innholdet i krydderpose 2, bland godt sammen og la småkoke under lokk til risen er klar (5-7 minutter).

Som som topping laget vi en kald salsa ved å blande finhakkede cherrytomater fra kjøkkenhagen, bønner, sukkererter og chili med noen dråper olivenolje, sitrondråper, salt og pepper.

Kylling Kashmir fra Raske Retter
Kylling Kashmir fra Raske Retter

Torsk Provence

Start med potetene og sett de til koking, steking, baking eller det du måtte foretrekke. Varm olje og krydderpose 1 i en panne, tilsett finhakket løk, gulrot og purre (vi brukte squash, vårløk og løk). Stek det godt før du tilsetter en boks hakkede tomater, 1dl vann, krydderpose 2 og 300g torskefilet delt i munnfullstore biter. La småkoke under lokk til potetene er ferdige (2-3 minutter) uten å røre for mye (ellers blir fisken bare most).

Torsk Provence fra Raske Retter
Torsk Provence fra Raske Retter

 

 

 

Vi vet ikke stort om hvor man får kjøpt pakkene eller hva de koster. Utfra ingredienslisten for krydderposene så vi at rettene er frie fra gluten og melk, og det står på pakkene at kryddermiksene er økologiske. Fordelen med pakkene er at du ikke trenger å tenke, og at resultatene er retter med spesiell smak og som virker godt planlagte. For oss tok det ca. 30 minutter å lage rettene med ferske råvarer – og ikke 15 minutter som det står på pakken. Det betyr allikevel at du får en middag laget fra bunnen med ferske råvarer på tiden du bruker på å steke en ferdigpizza. Du kan lage kryddermiksene selv hjemme, så du trenger ikke kjøpe ny pakke for å lage retten igjen – og det er jo positivt. Så, konklusjonen er; dersom pakkene ikke koster stort vil vi kjøpe noen for å prøve ut nye smaker, få inspirasjon, og for å kunne kopiere retten selv ved å se på krydderlisten som står bak på pakken ved en senere anledning.

 

Print Friendly, PDF & Email