Biffbaguette og rødvin

Biffbaguette

Fredag kveld alene hjemme. Biffbaguette, rødvin og motemagasin i sofakroken. Hva mer kan en jente ønske seg? Denne baguetten er i virkeligheten mer et mannemåltid enn noe annet, og tar kun minutter å lage. Tips: Legg oppskriften på minnet til grillsesongen!

Grønnsaker til biffbaguette
Grønnsaker til biffbaguette

Dette er så enkelt og tar så kort tid at du ikke kommer til å tro det. Du kan i realiteten bruke det du har av grønnsaker og ost i kjøleskapet, som du kutter opp samtidig som biffen steker. Derfor tar dette kun minutter å lage. Vi bruker kalvekjøtt mye i vår matlaging fordi det er utrolig mørt og smaker fantastisk. Hvis du ikke har god rutine med å steke biff anbefaler jeg å begynne med kjøtt som er naturlig mørt, som kalv.

Ingredienser

 • 200-350g kalveentrecote (biffstykke)
 • 1 stk. glutenfri baguette eller glutenfri focaccia
 • 1/2 avocado
 • 1 kokt rødbete
 • En håndfull oliven
 • 1/4 rød løk
 • 50-100g av favorittosten
  (fransk Brie for meg, for det finnes Brie laget med geitemelk, som mange med intoleranse mot kumelkprodukter kan spise)
 • Soyasmøreost eller godt melkefritt smør med litt krydder
  (persille, salt, pepper, estragon)
 • Hjemmelaget majones
 • 1/2 ss melkefritt smør og 1/2 ss olje til steking

Fremgangsmåte

Smelt smør sammen med olje i en god og varm stekepanne. Tørk av biffen med kjøkkenpapir og gni inn med pepper og salt. Når fettet er godt smeltet i hverandre og skummet fra smøret har begynt å forsvinne legger du i biffen. Ikke rør biffen før det begynner å piple frem saft på overflaten – da skal du snu kjøttstykket. Stek på andre siden til det igjen pipler frem saft gjennom stekeskorpen. Legg biffen på en tallerken for å hvile i 2-3 minutter før du skjærer det på skrå i 1-2 cm tykke skiver. Da har du perfekt medium stekt biff.

Kalveentrecote er perfekt til biffbaguette
Kalveentrecote er perfekt til biffbaguette

Du skal ikke røre biffen når den  ligger i pannen, så da kan du like gjerne bruke steketiden til å ta frem alle grønnsakene og varme baguette eller focaccia. Skjær alle grønnsakene og evt. ost i skiver. Del den varme baguetten/focacciaen i to, smør et godt lag smøreost eller smør på bunnen og majones i lokket. Legg så grønnsaker, ost og kjøtt lagvis. Jeg avsluttet med å helle over stekefettet og kraften fra stekepannen, som er proppfull av smak! Dette er et festmåltid, og passer like godt i lunsjpakken som til vennemiddag. Men best er det å nyte alene med et stort glass rødvin. Nyd og kos deg!

PS.: Dette er perfekt grillmat til sommeren og kan lages ute!

Biffbaguette og rødvin
Biffbaguette og rødvin
Print Friendly, PDF & Email