Nektarin, banana, eple og pære er godt til fruktmos for barn

Barnemat: Fruktmos

Den lille har endelig fått smaken for frukt! I sommer har vi handlet inn mye god frukt til oss voksne, og hvis jeg har sett at noe ikke blir spist har det blitt barnemat. I fryseren nå er det mange små bokser med god fruktmos som vil vare utover høsten.

Jeg brukte banan, nektarin, pære og eple. Nektarinene og bananene var godt modne og eplene og pærene var litt harde. Da ble det fin kontrast i konsistensen til mosen og mye god fruktsaft i hver mos.

Nektarin, banana, eple og pære er godt til fruktmos for barn
Nektarin, banana, eple og pære er godt til fruktmos for barn

Kutteren til min gamle kjøkkenmaskin fungerte fint til å lage en grov mos, og har du en blender eller miks master hjemme fungerer det like fint. Selv om barnet er lite og ikke vant med klumper kan det være lurt å lage en grov mos. De første boksene du tiner kan du kjøre en ekstra gang i mikseren og gjøre finere, men etterhvert er det viktig at barnet lærer seg å spise klumper også.

Jeg kjørte to og to frukter sammen slik at hver mos ble litt forskjellig. Så fylte jeg mosen i små plastbokser fra Jysk, klistret på lapper med hvilke frukter som var brukt og datoen de ble laget og la i fryseren. Nå tar jeg opp en boks dagen før jeg trenger dem, og de varer ca. 3 dager i kjøleskap.

Fruktmos holder lenge i fryseren og ca. 3 dager i kjøpeskap
Fruktmos holder lenge i fryseren og ca. 3 dager i kjøpeskap

Tips! En venninne tipset meg om disse: http://mypouch.co.uk/. Det er smoothies-poser like de du kjøper ferdige i butikken, men disse er gjenbrukbare! Jeg har bestilt 10 poser som jeg skal fylle med deilig bær- og fruktsmoothies og legge i fryseren. Pakken med 10 poser koster ca. 140 NOK inkludert frakt. Da sparer vi både penger og miljø, og jeg får laget godsakene selv slik jeg liker 🙂

 

Print Friendly, PDF & Email