Potetsuppe med potet, gulrot og løk

Barnemat: Potetsuppe med brød

Potetsuppe med brød? Ja, Italienerne bruker ofte brød for å tykne sine supper, og her i huset er det en fin måte for lillemor å få i seg suppen uten at det blir for mye søl og gris. I tillegg er det en smart måte å lære barn å like grønnsaker de ikke syns noe om.

Ingredienser

  • 4 poteter
  • 2 gulrøtter
  • 1/4 gul løk
  • Brød

Fremgangsmåte

Kok grønnsakene sammen i små terninger. Nå de er møre kjøres de sammen med kokevannet i en blender, eller de moses til puré for hånd. Frys suppen ned i passe porsjoner til senere.

Det er best å la suppen tine på forhånd i kjøleskap, men hvis du tar den rett fra fryseren må den ha et minutt i mikroen. Eventuelt kan du tine/varme suppen ved å tilsette litt kokende vann. Bryt en brødskive i små smuler oppi suppen og bland dette godt sammen. La svelle i et halvt minutt og rør godt sammen på nytt. Vips; et suppe som er både næringsrik, smaker godt og mildt. Vår tulle er glad i brød, og på denne måten syns hun forskjellige supper blir litt enklere å få i seg. Mammaen hennes syns også det er fint at hun spiser suppe med litt tykkere konsistens, for da blir det mindre søl. Særlig tomatsuppe… Kos dere med suppe i høst!

PS.: Hvis du lager suppe eller gryte til voksne og koker kraft på gamlemåten; ta av litt av rå-kraften før du tilsetter salt som babyen kan få. Dette blir super base for suppe eller til å koke grønnsaker i for ekstra smak.

Print Friendly, PDF & Email