Kjøttboller og gresskarmos

Kjøttboller og gresskarmos på 20 minutter!

I en litt stresset hverdag er det deilig å ha noen ess i ermet når det gjelder kjapp middag. Nå skal jeg vise deg hvordan du lager middag til en person like fort som du steker en frossenpizza. 

Ingredienser

  • 1/2 gresskar
  • 1 stor potet
  • 200g kyllingkjøttdeig
  • 1 egg
  • 1 ss potetmel
  • 1 ss smør
  • Chilikrydder, ingefærkrydder, løkkrydder, paprikakrydder, korriander, sitronpepper, persillade, salt og svart pepper

Fremgangsmåte

Dette krever litt multitasking; lag kjøttbollene mens grønnsakene koker og lag gresskarmos mens kjøttbollene steker. Begynn med å sette en kjele med vann til koking. Stor kjele halvfull med vann koker fortere enn en liten kjele som er full. Ha salt i vannet så koker det fortere,  og ikke glem lokket. Kutt gresskar og potet i små terninger. Jo mindre terninger jo fortere koker det. Lag gjerne potetterningene litt mindre enn gresskaret, da blir alt gjennomkokt samtidig. Ha terningene i det kokende vannet og la det koke i ca. 7-10 minutter.

Kjøttboller og gresskarmos
Kjøttboller og gresskarmos

Mens grønnsakene koker setter du en stekepanne på middels-høy varme med litt olje i. Ha kjøttdeigen i en bolle og bland først inn egget og deretter potetmelet. Ha i det krydderet du liker og rull kjøttboller på størrelse med en spiseskje. Stek disse i pannen til de er gyllene på alle sider og gjennomstekte,  det er spesielt viktig fordi det er kyllingkjøttdeig. Vil du spare tid her kan du lage bollene enda mindre eller trykke de flate, da steker de fortere men kan lett bli tørre.

Når grønnsakene er ferdigkokte, forhåpentligvis akkurat samtidig som kjøttbollene steker, heller du av vannet og har oppi en spiseskje smør. Bruk en håndmoser eller en stavmikser til å lage mosen og smaksett med salt og pepper. Hvis du lager mosen litt mer flytende enn vanlig potetmos, ved å tilsette litt vann, melk eller fløte, vil mosen fungere som saus til kjøttbollene. Her har du næringsrik, fettfattig, sunn og smakfull middag til en person på ca. 20 minutter; tiden det tar å steke en frossenpizza…

Print Friendly, PDF & Email