Søndagsmiddag

En reell søndagsfrokost

Lørdag var en travel og super dag i Akerbæk-heimen, hvor vi hadde planlagt vårrengjøring og litt ommøblering. På kvelden hadde vi våre gode naboer og venner over for litt snacks, vin og spill, hvor vi serverte vegetarnachos med salsa og guacamole. Vegetarnachosen lages av Tortillachips (maischips), som gratineres med ost. Her hadde vi funnet en ny soyaost som kunne brukes som cheddar, og testet denne. Sheese er merket, og fungerer utmerket å rive og gratinere med. Anbefales.

Men – det «kulinariske» høydepunktet kom i dag – søndag.

Dagen derpå
Et sikkert tegn på at gårsdagen inneholdt god mat og godt selskap!

Vi har vår første helt ledige søndag på lenge, og bestemte oss for en kjærestedag med total avslapning. Oppladningen var flott med en festlig aften, godt selskap og god mat! Men typisk «dagen derpå» våknet begge skrubbsultne, og den enkle avgjørelsen om å spise akkurat det vi hadde lyst på: Toast, quesedillas og bakte bønner!

Etter min «oppdagelse» for noen dager siden om muligheten for å spise glutenfritt, melkefritt, eggefritt ostesmørbrød, var frokosten enkel for min del. Toast!

Ulrikke, som hovedsaklig spiser melkefritt, kom på at det lå tortillas igjen fra fredagens taco, og fikk lyst på quesedillas. Slik ble det, takket være den gode soyacheddarosten vi fant i går.

Toast, quesedillas og baked beans

En knall søndagsfrokost for allergikere og matelskere!

Print Friendly, PDF & Email