Potetens mange muligheter: Hjemmelaget røsti

Nordmenn bruker poteten mye i middagsrutinene sine. Kokt potet er «tradisjonelt», men etter min mening trist. Man kan gjøre så utrolig mye godt med poteten, og en av våre favoritter er den sveitsiske potetretten Røsti. Røsti er småkaker av revet ost og løk, en utrolig smakfull variant som passer utmerket til rødt kjøtt. Vår oppskrift på hjemmelaget røsti finner du her!

Tid: 20 min
Vanskelighetsgrad: lett
Porsjoner: 4

Ingredienser

  • 6-8 poteter
  • 1 gul løk
  • 1 fedd hvitløk
  • Salt og pepper
  • Litt olje til steking

Fremgangsmåte

Bruk et rivjern og riv potetene, løken og hvitløken. Ha revet potet løk og hvitløk i en bolle, ha i salt og pepper og bland godt sammen.

Sett på en stekepanne på medium varme, ha i oljen. Når stekepannen er varm, bruk en spiseskje for å måle opp størrelsen på røstiene. En «klump» fra spiseskjeen trykkes ut til en rund liten kake i stekepannen.

Stekes i ca 10 minutter, vend ofte.

Røstigratiné

Røsti kan lages som en potetgrateng, og serveres som tilbehør til kjøtt eller som en egen matrett. Ha i litt oregano, basilikum og paprika i røren når du blander inn. Legg røren i en ildfast form, dekk med ost og stek i ovnen på ca 220 grader i 45 minutter, eller til hele formen er gjennomstekt.

Som egen rett passer det utmerket med en frisk salat til. Ypperlig som vegetarrett!

 

Print Friendly, PDF & Email