Grillmat for èn person; kalkunspidd, champion, tomat og oliven.

Sommermat for én

I kveld er mannen min på familiehytta, og jeg som jobber har en kveld hjemme alene. Etter en deilig joggetur i marka lysta jeg på noe kjapt og lett til «kvelds-middag». Valget falt på grillspidd med kalkun og paprika, og jeg fikk et snev av sommer.


image

Dette er mer et inspirasjonsinnlegg enn en oppskrift, for jeg har vel ikke akkurat laget mat. Jeg kjøpte ferdiglagede ferske grillspidd i butikken for å spare tid. Har man tid er det utrolig enkelt å sette sammen grillspidd selv. Kalkunfilet får du kjøpt ferskt i butikken nå, og på spidd kan du ha omtrent hva du vil av grønnsaker. Mine favoritter er champinon, paprika, løk og minimais. Skjær alt i like store terninger, men vær pass på at kjøttbitene ikke er for store – de skal gjennomstekes kjapt. Tré alt på spidd, og hvis du skal grille må du huske å legge spiddene i bløt først så de ikke brenner opp.

Stek spiddene på grillen eller i en grillpanne på maks varme i 2 minutter på hver av de fire sidene. Som tilbehør hadde jeg cherrytomater og grønne oliven med et dryss salt og pepper og litt smaksolje. I tillegg stekte jeg to championer med smør, salt og pepper; en klar sommerfavoritt! Hjemme-alene-middag er ikke komplett uten et glass god rødvin, og en liten firkant sjokolade til dessert. Nytelse.

P.S.: Jeg trenger virkelig en slik dag innimellom, og i kveld tok jeg den helt ut med vin, sjokolade, levende lys og fersk utgave av Costume.

image

Print Friendly, PDF & Email