Helstekt andebryst med gulrotmos

Helstekt andebryst med gulrotmos

And er ikke noe vi spiser alt for ofte, men det blir det en endring på nå. Maken til mørt og smakfullt kjøtt skal du lete lenge etter, og når det ikke tar mer enn 15 minutter i stekepannen er dette den nye favoritten!

Ingredienser

  • 400 g andebryst
  • 4 gulrøtter
  • 1/4 rettich
  • 1/2 pose kroketter
  • 1/2 gul løk
  • 2 ss glutenfritt mel
  • 2 ss melkefri margarin
  • Salt, pepper, paprikakrydder
  • Noen dråper glutenfri soyaolje

Fremgangsmåte

En halvtime før steking legger du andebrystet på kjøkkenbenken til romtemperering. Tørk av og smør inn med salt og pepper. Kok opp vann til gulrotmos i en kjele og sett på to stekeplater; en varm og en medium. Begynn med å steke andebrystet i varm panne i melkefritt smør. Få fin stekeskorpe på begge sider. Samtidig starter du steking av kroketter over middels varme. Når anden har fin stekeskorpe bytter du plass på de to pannene og legger løkbåter sammen med anden. Dette skal nå ettersteke på middels varme i ca. 10-15 minutter under lokk (vendes et par ganger).

Helstekt andebryst med gulrotmos
Helstekt andebryst med gulrotmos

Samtidig steker du ferdig krokettene og koker terninger av gulrot og rettich. Når grønnsakene er møre heller du av vannet og moser sammen med litt smør, evt. olje, og litt soyafløte hvis du har. Smak til med salt og pepper. Når anden er ferdigstekt legger du den til side og lar hvile mens du lager saus. Ikke hell ut stekesky, men ta ut løken. Ta gjerne i litt mer smør og vent til det har blitt brunt og skummet har lagt seg. Strø melet lett over og bruk en visp til å røre med. Nå må du røre konstant til du ser at miksen er passe mørk. Da trekker du platen av pannen og heller i ca. 1dl vann. Rør godt sammen før du heller i 1 dl til. Fortsett slik til sausen har riktig tykkelse og sett pannen tilbake over varmen.

Nå skal sausen få et oppkok mens du smaker til med det du har av salt, syre og ørlite sødme så sausen får en fin ballansert smak. Det krever litt trening å smake seg frem til en god saus, men ta alltid utgangspunkt i kjøttypen den skal komplementere. Til and brukte vi litt glutenfri soyasaus, litt rødvin og litt paprikakrydder. Prøv deg frem og husk å alltid ta litt av gangen og smake ofte. Husk at tørketkrydder endrer smak når de blir utsatt for varme. Følger du denne oppskriften har du et nydelig og klassisk måltid med en moderne og hverdagslig vri. Kos deg!

Print Friendly, PDF & Email