Sorbet for varme kropper

Vi er helt utslått av varmen her i Hellas. Vi klager ikke, bare konstaterer fakta. Dessverre fungerer ikke air condition optimalt på rommet, og med tropenatt på tropenatt er det vanskelig for norske kropper å få avkjølt seg skikkelig. Redningen finnes i kalde dusjer og sorbet.

20120704-230949.jpgKroppen godtar ikke middag før langt ut på kvelden i denne varmen, og nå kommer vi rett fra et bedre måltid på en italiensk restaurant borte i gaten. Gradestokken viser 24 pluss, og ingen annen dessert fungerer bedre i slik varme enn iskrem. Det er ikke alltid en like lett oppgave å få tak i for oss melkeallergikere, og dagens redning ble en delikat liten iskremdisk som solgte italiensk sorbet.

Sorbet kommer fra det moderne italienske verbet «sorbire», som betyr å spise og drikke samtidig. Det er ofte servert som et low-fat alternativ til is, da det i all hovedsak inneholder vann, juice, fruktsaft og søtningsmiddel. Resultatet er en iskaldt, men lettsmeltende, iskrem-etterligning som er overraskende rik i smaken. De finnes i alle tenkelige smaker, og allergikere bør holde seg til rene fruktsmaker for å unngå unødvendige kunstige tilsetningsstoffer.

I dag smakte det med en kule sitron og en kule mango til dessert, inntatt i ruslefart langs strandpromenaden i Thessaloniki.

Print Friendly, PDF & Email