Laks med pasta og sursøt saus

Pasta med laks og sursøt tomatsaus

Jeg må nok en gang si at jeg ikke helt forstår hvordan folk kan si at fisk smaker kjedelig. Etter juleshoppingen i Göteborg med masse godt krydder og fire fine laksefileter klare for stekepanna var det en drøm å lage en god pastarett med norsk laks!

Jeg lurte en stund på hva slags saus jeg skulle lage, og bestemte meg for å kombinere det italienske og norske med det asiatiske, og lage en sursøt tomatsaus – siden jeg hadde litt sursøt saus igjen fra en tidligere middag.

Ingredienser

Sursøt tomatsaus

  • 3 tomater
  • Litt olivenolje, gjerne smaksatt
  • To fedd hvitløk
  • En chili
  • 3-4 spiseskjeer sursøt saus
  • 1/2 teskje salt

Fremgangsmåte

Sausen er det beste stedet å starte, siden denne tar lengst tid og kan stå og godgjøre seg mens man lager resten av middagen!

Sett en kjele på middels sterk varme, og skjul bunnen med olivenolje. Når oljen er varm, ha i finhakket hvitløk og chili. Mens dette freser, hakk tomatene i terninger, og ha i kjelen sammen med salt. Rør om, og la koke så tomatene kokes i stykker og blir en tykk og god saus. Ha i den sursøte sausen, rør om, og skru ned platen. La stå og putre mens du koker spaghetti og steker fisk!

Spaghettien er veldig enkel – kok opp vann med littegrann olje og salt i. Når vannet fosskoker, ha i spaghettien og la koke i ca. 8 minutter. Ta av platen, hell av vannet, ha en skvett olivenolje over og la stå til resten av maten er klar.

Laksen er heller ingen hemmelighet – stek den i olivenolje smaksatt med italienske urter i stedet for i smør, dette gir fisken mye mer smak og kan knuse myten om at «fisk er kjedelig». Sett pannen på middels varme, og la oljen bli varm. Legg så i laksefiletene. Ha godt med persillade på fileten. Snu når filetene er stekt halvveis gjennom, dette ser du ved å se fargeendringen fra pannen og opp mot toppen av fileten. Snu filetene, og ha på litt salt og pepper. Når hele fileten har skiftet farge, er det bare å ha spaghetti på to tallerkner, fordel sausen på spaghettien og legg to laksefileter på toppen av hver tallerken!

Bon apetit!

 

Print Friendly, PDF & Email