Oppbevar hjemmelaget knekkebrød i en kakeboks

Verdens beste knekkebrød

Det virker som alle baker sine egne knekkebrød om dagen, og jeg måtte selvfølgelig også prøve. Det er jeg glad for, for det var fantastisk enkelt og utrolig godt. Med inspirasjon fra et par venninner, men helt uten oppskrift klarte jeg på 10 minutter å lage det beste knekkebrødet jeg har smakt. 

Ingredienser

  • 2 dl glutenfrie havregryn
  • 1 dl gresskarkjerner
  • 1 dl sesamfrø
  • 1 dl solsikkekjerner
  • 1 dl hvite ukokte quinoa
  • 2 ss glutenfritt mel
  • Et tynt lag (ca. 4 ss) «brødkrydder» (spisskummin, kardemommefrø, korrianderfrø, sennepsfrø)
  • Et tynt lag (ca. 2 ss) med grovkvernet pepper og havsalt.
  • Persillade og oregano

Obs! Du kan bruke det du har i skapet av frø og kjerner, grovt mel og kverna nøtter. Selv kokte linser fungerer bra som base. Eksperimenter gjerne med smaker og krydder, men pass på at du får en flytende røre. 6 dl tørrvarer til 4 dl vann fungerte bra for meg.

Oppdatering: Har laget flere omganger med knekkebrød nå, og har begynt å lage de litt tykkere, med ca. 8 dl tørrvarer og nok vann til å få en litt flytende røre. Vannet fordamper og de blir sprø selv om du har mye vann, men da blir det enklere å fordele røren utover. Stek dem litt lengre; 25 minutter før du skjærer og 40 minutter til. Et godt tips er å la røren stå i bakebollen i ca. 10-15 minutter for å svelle og tykne før du sprer den på bakeplaten.

Frø og kjerner er godt å lage knekkebrød av
Frø og kjerner er godt å lage knekkebrød av


Fremgangsmåte

Enklere blir det ikke. Bland alt det tørre sammen i en bolle, hell i 4 dl vann og miks godt. Fordel røren på to bakeplater med bakepapir og spre godt ut til kantene med en slikkepott så du får et tynt lag. Da blir de skikkelig sprø og gode. Pass på at det ikke blir huller i røren, da vil knekkebrødene bli veldig skjøre og knekke lettere.

Spre røren godt ut i et tynt lag på et stekebrett
Spre røren godt ut i et tynt lag på et stekebrett

Sett begge brettene i ovnen på varmluft på 180 grader i ca. 40 minutter. Når de har stått inne halve tiden tar du ut brettene og skjærer passe store firkanter med en pizzaskjærer.

Stek i varmluft på 180 grader i 40 minutter
Stek i varmluft på 180 grader i 40 minutter

Sett de inn og stek videre. Når de er klare slår du av ovnen og setter døren på gløtt til knekkebrødene er helt kalde. Dette hjelper til å tørke dem skikkelig. Fjern forsiktig fra bakepapiret og oppbevar i kakeboks.

Oppbevar hjemmelaget knekkebrød i en kakeboks
Oppbevar hjemmelaget knekkebrød i en kakeboks
Print Friendly, PDF & Email